Powered By Blogger

четвъртък, 17 април 2014 г.

Продукти:
700 г бяло самонабухващо брашно
18 г суха мая (2 пакетчета)
50 г златно ленено семе (смляно)
300 мл соево мляко с ванилия
250 г сурова тръстикова захар
150 г кокосово масло със стайна температура
3 с.л. шарлан (нерафинирано слънчогледово олио)
1 лимон
1 ч.л. ванилови зърна на прах
50 г стафиди
50 г орехи
20 г рожково брашно
щипка хималайска сол
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1. Разбъркайте лененото семе заедно с 200 г от захарта, 200 мл от млякото, ванилията, сока и настърганата кора от лимона и стафидите. Изсипете сместа в кладенче оформeно от брашното и солта,  ползвайте дълбока тава. Затоплете леко останалото мляко, разтворете в него маята, 2 с.л. брашно и останалата захар. Оставете за 5-10 мин. да шупне и добавете към съставките в кладенчето. Разтопете кокосовото масло и след като махнете от огъня, добавете шарлана. Смесете всичко и омесете добре.
2. Намажете така полученото тесто с нерафинирано слънчогледово олио и оставете за 4-5 часа завито на топло. През това време смесете рожковото брашно и счуканите орехи с малко вода.
3. След като тестото е втасало (трябва да е увеличило обема си около 2 пъти), с намазнени ръце го разделете на 3 еднакви топки. Разточете всяка и намажете с рожковата смес. Завийте на руло и сплетете на плитка. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар