Салата с червено водорасло
300 г зеленолистни (маруля, рукола, спанак, листа цвекло)60 г червено водорасло
1 голям розов домат
1 авокадо
1 червена чушка
1 морков
1 краставица
1/2 лимон
1/2 ч.л. хималайска сол
1 ч.л. тамари сос
2 с.л. шарлан
Приготвяне:
Червеното водорасло се накисва за около 3-4 часа – през това време ще увеличи двойно обема си – след което се измива и изцежда. Зеленолистните се нарязват или накъсват на по-едри парчета. Доматът и авокадото се нарязват на кубчета, а чушката, морковът и краставицата – на ленти (жулиен). Овкусява се със сока от лимона, шарлана и тамари соса. Всичко се разбърква добре и се посолява.
Снимка: Анастасия Вецова
Няма коментари:
Публикуване на коментар