Powered By Blogger

петък, 7 март 2014 г.

Авокадо, пълнено със сурови зеленчуци и кълнове.

Продукти
(за 4-6 порции):

Основа
4-6 бр. добре узряло авокадо

Плънка
5-6 домата
1 червена чушка
1 зелена чушка
½ тиквичка
1 морков
150 г маслини без костилка
150 г кълнове от елда (или други по избор)
1 стрък пресен лук
1 скилидка чесън
½ с.л. зехтин
хималайска сол
кориандър
кимион
лимонов сок

Първо се приготвя плънката: чушките, тиквичката, лукът и маслините се нарязват на ситни кубчета, морковът се настъргва на средното ренде, а чесънът – на най-ситното. Всичко се смесва с кълновете, зехтина, солта и подправките на вкус. Доматите се разрязват на шайби и се нареждат като подложка. Авокадото се разрязва на половинки – точно по средата, по дължина, отстранява се обелката и костилката и се напълва с готовата смес. Може да се сервира като и като предястие, и като основно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар