Powered By Blogger

четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Основа:   Шоко Бон
200 г фурми
250 г орехи (или други ядки по избор)
120 г сушени смокини
50 г сушени черни череши, нарязани на ситно
3 с.л. какао на прах
2 с.л. кокосово масло
2 с.л. какаово масло
½ с.л. канела
щипка хималайска сол
щипка джинджифил
ванилия на вкус
Глазура:
120 г какао на прах
4-5 с.л. кокосово/какаово масло
2 с.л. тръстикова захар
Орехите се накисват за една нощ и се смилат (пасират) до хомогенна паста. Фурмите и смокините се накисват за 1-2 часа, отстраняват се люспите и също се смилат. Какаовото и кокосовото масло се разтапят на водна баня. Всички продукти заедно с подправките се смесват в купа и се разбъркват (може и на ръка). Получава се лепкаво тесто, от което се оформят топчета. Съставките за глазурата се смесват на водна баня. Топчетата се потапят едно по едно в нея, нареждат се върху хартия за печене и се оставят да изстинат (може и в хладилник). 
*Глазурата може да се замени и с разтопен на водна баня шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар